"Dubrovnik je biser Jadrana" - Lord Bajron       "U trenu rađanja naše planete, najljepši susret kopna i mora desio se na crnogorskoj obali..." - Lord Bajron
 
o sajtu marketing kontakt
 


Dubrovnik info
Kako doći
Zrakoplovi
Autobusi
Brodovi
 
Gdje se smjestiti
Hoteli
Vile / Mali hoteli
Privatni smještaj
 
Šta posjetiti
Stari grad
Muzeji i galerije
Elafitski otoci
Ture oko Dubrovnika
 
Izleti
Crna Gora
Međugorje
Mostar
Otoci Korčula i Mljet
      www.lsadriatic.com


      www.croatia.hr     www.cheap-ski.com      www.lokrum.hr


  www.sailingeurope.com

 


DUBROVNIK (HRVATSKA)

   Dubrovnik se nalazi na krajnjem jugu Hrvatske . Nastanak Dubrovnika vezuje se za VII stoljeće, mada neka novija istraživanja govore da je ovaj grad nastao čak i mnogo ranije. Razvoj grada u tako dugom vre-menskom periodu omogućio je da on danas raspo-laže sa mnogobrojnim kulturnim i istorijskim zname-nitostima. Najznačajniji i najinteresantniji dio Dubro-vnika je Stari grad koji sa svojim Stradunom, uskim i strmim ulicama, dvorovima, palatama, muzejima, samostanima, crkvama, sinagogama, trgovima, tvrđavama, zidinama i drugim objektima nijednog posjetioca ne ostavlja ravnodušnim. Kroz svoju istoriju a i danas to je grad poznatih moreplovaca, trgovaca, zanatlija, književnika, umjetnika, naučnika.
   U novije vrijeme jedna od najznačajnijih privrednih grana je turizam. Visoki standardi turističke ponude i bogato kulturno – istorijsko nasljeđe opravdano ovom gradu daju naziv “Biser Jadrana”
 
CRNA GORA (MONTENEGRO)

   Crna gora je prelijepa evropska zemlja, koja uprkos svojoj maloj teritoriji, posjeduje ogromna bogatstva. To je spoj fascinantne netaknute prirodne ljepote i bogatog kulturnog nasljeđa koje je stvoreno tokom njenog hiljadugodišnjeg postojanja. Da li želite da posjetite najveći kanjon u Evropi i drugi po veličini u svijetu, jednu od posljednjih evropskih prašuma, zatim najljepši evropski fjord – zaliv sa gradom Kotorom pod zaštitom UNESCO-a, zatim najveće jezero u jugoistočnoj Evropi koje je i najveći rezervat ptica, pa onda planinske vijence koji su i ljeti pod snijegom, veliki broj planinskih jezera na lokacijama Nacionalnog parka pod zaštitom UNESCO-a, zatim dugačke pješčane plaže, stare gradove na moru, etno sela na sjeveru i još mnogo toga, a sve na udaljenosti od najviše dva do tri sata, jedno od drugoga?? Sigruni smo da će te nakon posjete Crnoj Gori shvatiti zašto je Crna Gora unikatan turistički brend.


Montenegro info
Kako doći
Avioni
Autobusi
Brodovi
Vozovi
 
Gdje se smjestiti
Hoteli
Vile / Moteli
Privatni smještaj
 
Šta posjetiti
Stari gradovi
Kulturna baština
Muzeji
Plaže
Rijeke i kanjoni
Jezera
Planine
 
Izleti
Dubrovnik
Albanija
 www.butua.com


www.ecologicalstate.com


www.durmitor.in


www.mornartravel.com


www.cipa-booking.me