"Dubrovnik je biser Jadrana" - Lord Bajron       "U trenu rađanja naše planete, najljepši susret kopna i mora desio se na crnogorskoj obali..." - Lord Bajron
 
o sajtu marketing kontakt
 

Dubrovnik info
Kako doći
Zrakoplovi
Autobusi
Brodovi
 
Gdje se smjestiti
Hoteli
Vile / Mali hoteli
Privatni smještaj
 
Šta posjetiti
Stari grad
Muzeji i galerije
Elafitski otoci
Ture oko Dubrovnika
 
Izleti
Crna Gora
Međugorje
Mostar
Otoci Korčula i Mljet
 Montenegro info

Plaže


Herceg Novi


"PLAŽA NJIVICE"

U hercegnovskom zalivu naspram Herceg Novog nalazi se mirno mjesto Njivice. Do Njivica se dolazi kopnenim ili vodenim putem iz Herceg Novog. Njivice su svega 4km od Herceg Novog i u ljetnjem periodu ima dobro organizovan autobuski saobraćaj a može se doći i brodićima koji prave izletničke ture.
Plaža u Njivicama, poznatija kao hotelska plaža hotela "Rivijera" ima karakter javne plaže. Opremljena je sa svim potrebnim sadržajima za ugodan boravak tokom cijelog dana. Za motorizovane turiste postoji i parking. Jedan dio plaže je betoniran. Ostatak je dijelom pješčani, a dijelom kamenit. Različiti vrste plaže a i njena veličina od oko 21.000m2 omogućavaju da svako za sebe nađe dio plaže koji mu najbolje odgovara.


"BLATNA PLAŽA"


Po svojoj površini koja iznosi oko 9000m2 predstavlja najveću pješčanu plažu na teritoriji opštine Herceg Novi. Plaža je poznata po svom pijesku odnosno blatu ili kako se još kaže ljekovitom mulju. Mulj je nastao od taloženja materijala koji donosi rijeka Sutorina i njegovog djelovanja sa morskom vodom. Najčešće se u blatu nalaze: kalcijum, aluminijum, gvožđe, magnezijum, hlor i dr. Ovaj mulj koji se vadi sa dna mora, inače se koristi u zdravstvenim ustanovama, samostalno ili u kombinaciji sa drugim terapijama za liječenje reumatskih i drugih oboljenja.


"RAFFAELLO"


Ako se uzmu u obzir svi parametri neophodni za jednu savremeno opremljenu plažu, onda bi "Raffaello" bio u samom vrhu u Herceg Novom. Slična je situacija i što se tiče uređenosti plaže, koja je inače nasuta pijeskom. Površina plaže je oko 3000m2. Kvalitetan nivo usluga i uređenosti plaže kao i njena opremljenost iz godine u godinu se održavaju i unapređuju.


"YACHTING CLUB"

U neposrednoj blizini gradske luke nalazi se ova plaža. Radi se o javnoj plaži. Nekoliko godina uzastopno po ocjeni gostiju radi se o najboljoj plaži u Herceg Novom sa najvišim kvalitetom usluga. Da se zaista vodilo računa da svi gosti budu zadovoljni je i činjenica da se plaža sastoji iz tri dijela. Jedan dio je namijenjen za djecu i on je pješčani sa malom dubinom. Drugi dio je betonski sa kompletnim plažnim mobilijarom i sa potpunom uslugom restoranskog osoblja. Treći dio plaže je namijenjen za goste koji se bave određenim sportskim aktivnostima, tako da u tom dijelu postoji teren za mali fudbal, košarku, a mogu se koristiti i skoro svi sportovi na vodi.
Na plaži se nalaze ekskluzivni restoran, picerija, poslastičarnica i noćni klub tako da se na ovoj plaži zabava odvija i tokom noći. Jednostavno, ako se traži mjesto gdje postoje kvalitetni sadržaji 24 sata u toku dana onda je to sigurno "Yachting club".


"ŽANJICE"


Žanjice se nalaze na poluostrvu Luštica. Do plaže Žanjice se može doći morem ili kopnom. Kako su Žanjice omiljeno izletište, u toku ljeta postoji veliki broj izletničkih brodića a i privatnih barki koje iz Herceg Novog prevoze turiste do ove plaže. Udaljenost je oko 4 nautičke milje. Ako se ide kopnom onda se iz Herceg Novog mora ići preko Tivta, Krašića i Radovića. Ono što je posebna karakteristika ove plaže je potpuno prirodni ambijent. Neposredno iza same plaže nalaze se maslinjaci koji nude izvanrednu hladovinu i uživanje i u toku najvrelijeg dijela dana.


"MIRIŠTE", "ROSE" i "DOBREČ"

Na poluostrvu Luštica postoji veliki broj uvala u kojima se nalaze plaže koje su potpuno prirodne ili je u manjoj ili većoj mjeri čovjek djelovao da ih prilagodi potrebama turista. Tu svakako treba izdvojiti Mirište, Rose i Dobreč kao omiljena izletišta turista iz Herceg Novog. Mirište se nalazi u istoimenoj uvali između uvale Žanjice i rta Mirišta. Plaža je dijelom pješčana a dijelom betonska skladno uklopljena sa prirodom. Postoji i ugostiteljski objekat.

Na špicu poluostrva Luštica nalazi se ribarsko naselje Rose. Sačuvan je nekadašnji izgled ovog naselja što mu daje posebnu ljepotu i privlačnost. Smatra se jednim od najljepših mjesta na hercegnovskoj rivijeri. Plaža je pješčana i kamenita sa izvanrednim prirodnim zaleđem. Može se doći morem i kopnom.

Na ulazu u Bokokotorski zaliv na poluostrvu Luštica nalazi se plaža Dobreč. Na ovu plažu se može doći jedino morem. Kako nema pristupnih puteva sa kopna zaleđe plaže je potpuno prirodno bez ikakvih uticaja čovjeka. Da bi se i na samoj plaži očuvala prirodnost i stvorila se harmonija sa zaleđem, svi objekti na plaži su urađeni isključivo od kamena i drveta. Koliko je vođeno računa o svim elementima dovoljno govori podatak da je ova plaža među prvima dobitnik Plave zastavice - najvećeg priznanja za vrhunski kvalitet koji može dobiti neka plaža.

Osim ovih u velikom broju uvala na Luštici postoji jos nekoliko veoma atraktivnih plaža kao što su: Pirat, Porto i dr.


HERCEG NOVI - KAMENARI


U Herceg Novom ima još nekoliko plaža od kojih je veći broj betonskih plaža kao što su plaže centra "Igalo" i hotela "Igalo". Prva javna , druga hotelska. Zatim plaža "Bijela vila" u gradskoj luci i plaža hotela "Plaža". Prva javna, a druga hotelska.
Od pješčanih treba istaći "Milašinovića plaža", "Plaža kod tunela", "Žalo" i "Ćorovića plaža". Sve četiri su javne plaže.

Od Herceg Novog do Kamenara u svim mjestima postoje plaže od kojih su neke hotelske, neke javne a ima i kombinovanih.
Na Savini se nalazi hotelska plaža hotela "Perla" (kombinacija pješčane i betonske).
U Meljinama plaže "Fenix Montenegro" takođe kombinacija pješčane i betonske, opremljena i plaža hotela "RR", betonska, opremljena.
U Zelenici plaža "Zmijice", javna, pješčana, opremljena.
U Kumboru plaža "Milanović", javna, betonska, opremljena.
U Đenovićima gradska plaža, javna, betonska, opremljena.
U Bijeloj plaža "Azuro", hotelska i javna, kombinacija betona i pijeska, opremljena.
U Kamenarima gradska plaža, javna, betonska.


Kotor

MORINJMontenegro info
Kako doći
Avioni
Autobusi
Brodovi
Vozovi
 
Gdje se smjestiti
Hoteli
Vile / Moteli
Privatni smještaj
 
Šta posjetiti
Stari gradovi
Kulturna baština
Muzeji
Plaže
Rijeke i kanjoni
Jezera
Planine
 
Izleti
Dubrovnik
Albanija